Iedereen doet het…slapen en rusten op een boxspring bed

Slapen, we doen het allemaal. De een in een boxspring bed de ander in een gewoon bed. Het is een van die dingen waar we niet zonder kunnen. Net als eten en drinken. We letten steeds meer op onze gezondheid en een goede nachtrust  op een boxspring bed hoort daar ook bij. Bijvoorbeeld bij Slaapcomfort Excellence in Zevenbergen zijn we ons ervan bewust dat slaap een onderdeel uitmaakt van je algehele gezondheid. Net zoals dat je bewust je voeding kiest in de supermarkt of speciaalzaak. Bij gezonde voeding kun je bijvoorbeeld uitgaan van de ingrediënten en hoe het eruit ziet, bij een matras op een boxspring bed valt er aan de buitenkant immers weinig te zien. 

slapen matras box

Zoveel matrassen voor je boxspring bed

Je kunt wel een matras bekijken en erop gaan zitten, maar dat heeft weinig nut. Want bij een matras zit de gezondheid binnenin en die kun je alleen voelen door er op te gaan liggen. Door te voelen en te bewegen kun je nagaan of een bepaalde matras op een boxspring bed geschikt is voor jou. Test de matras uitvoerig voor je een matras gaat kopen. Maar wat is nu een goed matras? Zoveel mensen zoveel wensen. Er zijn veel verschillende matrassen op de markt van goedkope tot hele dure. Bij Slaapcomfort Excellence hebben we voor iedereen een geschikte matras die je uitgebreid in de factory outlet kunt proberen. 

slapen matras

Maak uw keuze

Onze best verkopende matrassen zijn de: 

Koudschuim: Deze matras wordt gemaakt van polyurethaan. Deze matras is zeer geschikt voor de wat zwaardere mensen. Het heeft een goede veerkracht en ondersteunt het lichaam goed. 

Traagschuim: Vaak is alleen de bovenlaag van traagschuim omdat anders de matras te zacht zal worden. Het schuim neemt langzaam zijn oude vorm weer aan, het wordt zachter door de lichaamswarmte. De traagschuim matras vormt zich naar je lichaam en is dus uitermate geschikt voor mensen met spierklachten of gevoelige gewrichten. Ook voor een boxspring bed van Slaapcomfort Excellence hebben we de juiste traag schuim matrassen

comfort slapen

Het matras van je boxspring

-Pocketvering matras: Zoals de naam al zegt bestaat deze matras uit metalen veren die verpakt zitten in zakjes. De veren kunnen los van elkaar bewegen. Er zijn 5 zone en 7 zone pocketvering matrassen. Elke zone staat voor een specifiek lichaamsdeel. De wervelkolom en rug worden zo op een natuurlijke manier ondersteunt.  

Bovenstaande matrassen zijn de meest verkochte matrassen maar er zijn er nog veel meer, zoal lucht geveerde matras, latexmatras, polyether matras enz Van al deze matrassen hebben wij in onze outlet verschillende modellen liggen.

matras boxspring slapen

Onze HR koudschuim matrassen

Wat is koudschuim? 

Koudschuim matrassen bestaan uit polyurethaanschuim dat zeker voor matrassen erg belangrijk is. Het fijne van koudschuim is dat het een open celstructuur heeft. Een open celstructuur zorgt ervoor dat het matras extra goed ventileert en vocht opneemt.  

Koudschuim matrassen gaan over het algemeen lang mee en passen zichzelf snel aan naar de originele vorm. Ook is de veerkracht (afhankelijk van de HR-waarde) erg hoog bij koudschuim matrassen. De beste HR-waarde voor een matras is 45, 50, 55 of 60.  Alles lager dan HR 40 bevelen wij niet aan. 

HR-waarde 

HR staat voor High Resilience, wat in ‘hoge veerkracht’ betekent. De HR-waarde staat voor het aantal kilogram koudschuim dat er per kubieke meter in het matras wordt verwekt. Hoe hoger het getal na HR, (bijvoorbeeld HR 50) hoe beter de veerkracht, duurzaamheid en puntelasticiteit van het matras is. Puntelasticiteit zorgt ervoor dat je een bepaald punt van je matras in kan drukken, zonder dat je de rest van het matras meedrukt 

Hoe ga je liggen 

Voordat je een nieuwe matras gaat kopen zul je je er over verbazen hoeveel keus er is evenals de verschillen in prijzen. De goedkoopste matrassen heb je al voor € 50 voor een eenpersoons. Dit kan echter oplopen tot ver boven de €1000. Niet ieder mens is hetzelfde dus zoveel mensen zoveel matrassen.  

Er zijn verschillende lighoudingen tijdens het slapen. Je weet zelf welke voor jou het meest comfortabele is. Ofwel je slaapcomfort. 

boxspring slapen

De Slaper

-De rugslaper. Voor veel mensen de meest comfortabele houding om in slaap te komen. De rugwervel krijgt genoeg ondersteuning zodat u rustiger de slaap kunt vatten. Let wel op genoeg stevigheid voor de heupen. 

-De zijslaper. Let vooral bij het kiezen van een matras op nek, heupen en schouders. Die krijgen het meest te verwerken bij deze slaaphouding. Een topmatras zal uitkomst bieden omdat hier de heup en schouders lekker in weg kunnen zakken. Voor de zijslaper is een goed kussen van essentieel belang. Verderop zullen we enkele kussen bespreken. 

-De buikslaper. Dit is de meest onnatuurlijke slaaphouding. Nekwervels en heupen krijgen nauwelijks tot geen ondersteuning. Vaak resulteert dit in nekklachten zeker ook omdat veel mensen een kussen gebruiken. Voor een zo recht mogelijke houding is dit bij buikslapers niet aan te raden. 

Test je matras 

Maar hoe ga je nu een matras testen in de winkel? Want je weet zelf wat voor jou de meest comfortabele houding is om in slaap te vallen. Wanner je in de beddenwinkel bent probeer dan alle houdingen van slaap uit.  

-Zorg dat je uitgerust bent, een moe mens slaapt overal en vind het al snel best. 

-Beweeg op de matras zoals je thuis ook zou doen, hou het wel netjes. Daarnaast draai verschillende kanten op, linkerzij, rechterzij.

-Ga op verschillende manieren erop liggen. Op je buk, rug en zijkant. Ondersteunt de matras wel je lichaamsdelen die jij wilt en voelt dat comfortabel aan? 

Zorg dat je genoeg vragen stelt. Schaam je niet, ze zijn in een beddenwinkel best wel wat gewent. Soms is er zelfs een mogelijkheid om proef te slapen.  

boxspring

De Topdekmatras 

Nadat je je “gewone” matras met veel zorg hebt uitgezocht is het tijd om ook je topmatras te kopen. Een goede topper is onmisbaar bij je matras en boxspring bed. Een topmatras heeft eigenlijk alleen maar voordelen.  

-Een matras is vaak een dure aankoop en je wilt dat deze jarenlang meegaat. Door een topdekmatras lig je niet rechtstreeks op de matras zelf. De topdekmatras zal veel vocht opnemen en  verlengt dus de levensduur van je matras.  

-Een topper heeft in bijna alle gevallen een afneembare tijk, hierdoor kun je deze goed schoonhouden en wassen. Dit in tegenstelling tot de meeste matrassen. 

-Door een topdekmatras te gebruiken voor twee personen verdwijnt ook de vervelende naad tussen twee matrassen van bijvoorbeeld een boxspring. 

Toppers

Topdekmatrassen zijn er in veel verschillende formaten en materialen. Topdekmatraasen zijn ongeveer 5 of 6 centimeter dik. Door hun lichte gewicht kunt u ze makkelijk luchten. Ook hier geldt dat je ze eerst uitgebreid moet proberen in de beddenzaak. Ga op dezelfde manier te werk als dat je een matras koopt. Ondersteuning van je lichaam op een goede topdekmatras geeft je garantie voor een welverdiende nachtrust. 

De kern van de topdekmatras kan gemaakt zijn van dezelfde materiaal als van een gewone matras. Dat kan dus traagschuim, koudschuim of een combinatie van de twee. De toppers zijn er vooral verkrijgbaar in alle standaard maten die voor boxspring bedden gelden.  

slapen

Welke boxspring bed neem je 

Bij een matras hoort uiteraard een bed. Een bed is een van de meest persoonlijke dingen die je kunt kopen. Wat voor bed je ook kiest, een houten bed twijfelaar formaat, een luxe king size, hemelbed of wat dan ook, een goede matras hoort erbij. De slaapkamer is een steeds belangrijkere ruimte geworden in het dagelijks leven. Naast slapen gebruikt men de slaapkamer steeds vaker om te ontspannen. Lezen in bed zal altijd zo blijven maar vaak gaat de laptop of tablet ook nog even mee naar boven voor een spelletje, filmpje of nog wat werken. Voor dat luxe hotel gevoel kunt u de boxspring laten afwerken zoals u wilt.

Extra luxe boxspring bed

Overdadig fluwelen hoofdbord, een tv lift in het voetbord van je boxspring of een elektrisch bedienbare boxspring Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een lekker ruime boxspring te kopen van 200 x 200 cm voor dat ultra relaxe gevoel in je slaapkamer. Of je nu een 1 persoonsbed hebt of een ruime twee persoonsbed een bed moet er ontspannen uitzien en lekker liggen.  

Boxspring bed maakt je nachtrust

Voor een goede nachtrust is onder andere een comfortabel liggende matras een vereiste. Maar een goed matras en een oncomfortabel bed is geen goede combinatie. Het bed en je matras moeten samenwerken om jou een goede nachtrust te gunnen.  

Vroeger moest een bed functioneel zijn en niks meer. Tegenwoordig stellen we steeds meer eisen aan een bed, of je nu een hoogslaper, twijfelaar of waterbed hebt. De slaapkamer moet echt een oase van rust zijn. Je wilt wat tv kijken of op de tablet nog een spelletje doen.  

De slaap hit van dit moment zijn de boxspring bedden. Simpel vertaald “bak met springveren”. Niet de meest elegante naam voor dit luxe bed. In de meest luxe hotels ter wereld slapen hun gasten op boxspring bedden.  

Een boxspring bed is zo aan te passen dat er voor iedereen een geschikte boxspring te koop is.  

Grofweg bestaat een boxspring uit: 

 • De houten box met pocketveren. De box kan in veel verschillende stoffen, kleuren en afmetingen gemaakt worden. De meest verkochte boxspring bedden zijn formaat 120 x 200 oplopend tot 180 x 200.  
 • Een luxe uitstraling krijgt de boxspring pas als het hoofdbord en voetbord mooi geïntegreerd zijn. Zowel voetbord als hoofdbord kun je helemaal naar eigen smaak laten bekleden.  
 • Voor extra luxe kun je ervoor kiezen om een electrische boxspring te nemen of zelfs eentje met een tv- lift in het voetbord 
 • Mensen proppen wat onder het bed aan dozen en spullen. Voor een mooi opgeruimde slaapkamer zijn er ook boxsprings te koop waar bergruimte in zit. De oplossing voor mensen met te weinig opbergruimte.  

Aanbieding

Regelmatig hebben wij in Zevenbergen aanbiedingen voor complete boxspring. Dit geldt voor zowel 1 persoons boxspring als een 2 persoons. We hebben een enorme factory outlet in Zevenbergen. Daar verkopen we boxspring bed, matrassen, toppers en nog veel meer uit eigen fabriek. 

Hoe is een boxspring opgebouwd? 

 • De box Een boxspring bed heeft een Bonellbox of Pocketbox. Bonellveren in de Bonellbox zorgen voor een comfortabele ondergrond omdat alle veren aan elkaar gekoppeld zijn.  Wij leveren echter alleen Pocketboxen. Een Pocketbox ligt steviger dan een Bonellbox. Dit komt omdat de veren van een Pocketbox allemaal apart in zakjes verpakt zitten. Hierdoor is de boxspring fijner voor mensen die last hebben van overgewicht, rugklachten of veel draaien in hun slaap. Buiten deze twee typen boxen,  kan je kiezen tussen een hand verstelbare, elektrisch verstelbare of vlakke box.  
 • Het matras

   Matrassen zijn er in vele soorten en maten te krijgen. Bekijk hier de verschillende soorten matrassen. Ga je voor een luxe matras of toch een eenvoudige? Er valt eindeloos te combineren. 

 • Het toppertje Het toppertje is een topmatras dat boven op het normale matras gelegd hoort te worden. Dit ligt extra comfortabel en zorgt ervoor dat je matras langer meegaat. 
 • De bekleding U kunt de bekleding van uw boxspring helemaal naar wens aanpassen. Kiest u voor een patroon of voor gewoon voor een effen boxspring? Bekijk online de vele stofjes en kleuren die mogelijk zijn. 

De pootjes Wat dacht je van de pootjes onder de boxspring? Ga je voor vierkante poten of toch wat smallere poten? Er is bij ons een ruim assortiment pootjes aanwezig. 

De borden

 • Het voetbord Het voetbord maakt de boxspring compleet. Het geeft meet uitstraling en karakter aan je slaapkamer. Wij bieden voetborden in verschillende soorten en maten. 
 • Het hoofdbord Net zoals het voetbord bepaalt het hoofdbord grotendeels de uitstraling van de boxspring. Je hebt bij ons keuze uit veel verschillende soorten hoofdborden.  

Bijmeubelen bij je boxspring

Je maakt je slaapkamer volledig af met een nachtkastje erbij. Ga je voor een kastje in dezelfde kleur als de boxspring bed of een kleur die juist meer voor contrast zorgt? Wil je liever laden of deurtjes? Bijmeubelen zijn er in alle soorten en maten beschikbaar. Zo kun je ook een zitbank kopen waar je spullen in kwijt kunt en makkelijk is om bijvoorbeeld op te zitten om je schoenen aan te doen.

slapen boxspring

Voordelen van een Boxspring 

 • Doordat er een dubbele laag vering in zit geeft een Boxspring extra ligcomfort. 
 • Een boxspring bed is voor alle type slapers. Door verschillende matrassen, toppers en bedbodems. 
 • Door de hoogte van de boxspring is in- en uitstappen makkelijker. 
 • De boxspring heeft een luxe uitstraling en daardoor draagt ie bij aan een rustieke, luxe uitstraling van de slaapkamer. 
 • Een boxspring valt volledig naar wens samen te stellen. Van de poten tot het toppertje. 

Tien leuke weetjes over slaap. 

 • De hoeveelheid slaap die je nodig hebt is afhankelijk van je leeftijd. Baby’s die slapen het meeste, gemiddeld 16 uur per dag, volwassenen met ongeveer 8 uur het minst. 
 • Men droomt ongeveer 2 uur per nacht 
 • Binnen 5 minuten nadat je wakker bent ben je al meer dan 50% van je droom vergeten 
 • Mensen kunnen net als katten een dutje doen met hun ogen open 
 • Olifanten slapen staand 

Nog vijf leuke

 • Een Koala slaapt 22 uur per dag 
 • 12 % van de mensen droomt alleen zwart/ wit 
 • Ongeveer 50% van alle volwassenen heeft wel eens voor korte of langere tijd last gehad van slaaploosheid 
 • De luchtvochtigheid voor je slaapkamer ligt tussen de 40% en 60% voor de beste nachtrust 
 • 25% van de getrouwde stellen slapen apart. 

Uitgerust wakker worden in je nieuwe boxspring bed

Wil je uitgerust wakker worden dan is goed slapen geen overbodige luxe. Maar wat is nu slaap? 

 • Wakker: Je ogen zijn geopend en maken snelle bewegingen. Om zeker te weten of iemand slaapt zal de hersenactiviteit gemeten moeten worden. Deze zal in slaaptoestand afnemen. Mensen zijn in staat om “ microslaapjes” te houden met hun ogen open. 
 • Doezelen: Ogen vallen vaker dicht. Dit kan gebeuren tijdens ontspannen bezigheden zoals tv kijken of een boek lezen. De spierspanning in je nek wordt minder waardoor je gaat knikkebollen. 
 • Inslapen: Je oogbewegingen nemen langzaam af en je bewustwording wort minder. Tijdens dit stadium kun je nog makkelijk wakker gemaakt worden. 
 • Diepe slaap: Er zijn geen oogbewegingen meer en je spieren zijn in ontspannen toestand. Iemand wekken tijdens dit stadium kan even duren. De persoon in kwestie heeft ook enige tijd nodig om zich bewust te maken van de omgeving. 

Welk hoofdkussen is voor jou geschikt? 

Niet alleen een goed matras voor je boxspring bed maar zeker ook een juiste hoofdkussen zorgt er voor dat je uitgerust en ontspannen wakker kunt worden. Voor elk soort slaper is er wel een hoofdkussen te koop. Je hoofdkussen moet wel aansluiten op je lichaamsbouw, je slaaphouding en slaapwensen.  

Hoofdkussens

Veel mensen kopen een kussen maar liggen er niet lekker op, vaak omdat er te weinig aandacht aan wordt besteed. Niet heel zelden beland het kussen op de grond en slaapt men verder zonder kussen. Op die manier word je in je slaap gestoord waardoor vermoeidheid ontstaat. 

Voor het kopen van het juiste hoofdkussen moet je je de volgende vragen stellen: 

 • Ben ik een rugslaper? Dan voldoet een zacht kussen wat weinig ondersteuning aan je nek geeft.  
 • Voor de zijslaper. Een stevig en wat dikker hoofdkussen voor ondersteuning aan je nek. Je ruggengraat en hoofd liggen dan rustig op een lijn. 
 • Een buikslapeer. Slaap je op je buik dan heb je geen ondersteuning nodig. Een lekker zacht kussen voldoet. 

Het is wel verstandig om je kussen in hardheid aan te passen aan je matras. Slaapcomfort Excellence kan je hierin adviseren. 

Dons, veren of traagschuim, vulling keus genoeg voor je boxspring bed

In hoofdkussens is er keus in overvloed. Welke vulling je wilt is aan jou. De een gaat voor dons of veren terwijl de ander juist voor kapok kiest. Elke vulling heeft zijn na- en voordelen.  

Een hoofdkussen met kapot vulling is uitermate geschikt voor mensen die het snel warm hebben als ze slapen. Het geeft een goede ventilatie en is lekker zacht. Helaas neemt in de loop der tijd de veerkracht van het kussen wel af dus koop er een waarvan je de vulling kunt vervangen. Een losse zak kapok is erg betaalbaar. 

 

Verantwoord dons en veren 

Vroeger werden hoofdkussens die als vulling ganzendons of veren hadden beschouwd als pure luxe. Echter werden eenden dons en veren ook veel gebruikt. Het is een tijdje not done geweest om deze vullingen te gebruiken maar tijden zijn veranderd.  

Ook wij van Slaapcomfort Excellence verkopen deze hoofdkussens. Wij kunnen u garanderen dat onze dons en veren vulling niet afkomstig is van levende pluk. Wij selecteren onze leveranciers van dons en veren die de gedragscode “RDS” hebben ondertekend en dus gecertificeerd leverancier zijn. . Dons en veren zijn dan een bijproduct van eenden slachterijen. Levende pluk is zelfs verboden in Europa.  

Verschil veren en dons

Maar wat is nu het verschil tussen veren en dons? Simpel gezegd heeft dons geen kern waardoor het lekker zacht aanvoelt, veren hebben een harde kern waardoor de vulkracht van het hoofdkussen minder is. Veren gevulde hoofdkussen voelen dus wat harder aan. Iemand die nekondersteuning nodig heeft bij het slapen zal met een dons hoofdkussen niet uitgerust wakker worden. Een veren kussen biedt meer ondersteuning. Beide kussen voelen wel lekker comfortabel maar grootste nadeel is toch dat ze moeilijk wasbaar zijn.  

Traagschuim en synthetische kussens

Toch zijn er veel slapers die het altijd koud hebben. Daarom  biedt een traagschuim hoofdkussen uitkomst. Het houdt de warmte goed vast. Daarbij zijn drukverdeling en ondersteuning van je nek ruim voldoende. Traagschuim kussens zijn niet de allergoedkoopste oplossing maar bezuinigen op je nachtrust is nooit een goed idee. Tevens gaan traagschuim kussen lang mee en behouden ze hun stevigheid. Een goedkoper alternatief voor traagschuim is een synthetisch hoofdkussen. Synthetische hoofdkussens zijn een van de meest verkochte. Prijs/ kwaliteit verhouding gaan ze niet zo lang mee en ook de ondersteuning is minder.

Het juiste dekbed voor jou 

dekbed

Voor iedere slaper heeft Slaapcomfort Excellence het juiste dekbed. Namelijk van lekker dons tot vierseizoenen dekbed. Net als een hoofdkussen maakt een dekbed ook deel uit van je nachtrust. De een zal het snel warm krijgen terwijl een ander het hele jaar door een vierseizoenen dekbed op zijn boxspring bed heeft liggen.  

Maar wat is nu het juiste dekbed voor jou?

Aangezien er altijd slapers zijn die het altijd koud hebben, dus is een wollen dekbed misschien een uitkomst. Daarnaast kunnen mensen met een allergie beter kiezen voor een synthetisch dekbed. Deze dekbedden zijn makkelijk wasbaar waardoor stof immers geen kans krijgt zich te nestelen in het dekbed.

Sommige dekbedden kunnen nog wel eens zwaar aan voelen tijdens het slapen dus als je van licht en lucht houdt dan is een lekker zacht donsdekbed de juiste keus. Slaapcomfort Excellence heeft voor iedere slaper de juiste oplossing. Wij nemen alle tijd voor u om de juiste set samen te stellen. Van boxspring, matras, topdekmatras, kussen en dekbed. 

Een beetje luxe in je boxspring

Wanneer je comfortabel kunt slapen en uitgerust weer wakker kan worden dan heeft de boxspring bed zijn werk gedaan. Maar om echt te ontspannen in je slaapkamer is sfeer niet geheel onbelangrijk. Rustige en natuurlijke kleuren in je slaapkamer zorgen op zich al voor een ontspannen gevoel. Desondanks gaan de meeste mensen niet meteen slapen als ze in bed liggen. Maar ze kletsen nog wat, doen een spelletje of kijken wat televisie. 

Aangezien zo’n enorme grote platte tv in je slaapkamer niet echt een mooi gezicht is voor het slapen gaan, kun je een stap verder gaan in aanschaf van je boxspring. Wat dacht je van een super de luxe tv- lift in je voetenbord? Geheel op maat en naar jouw wensen kunnen wij een tv-lift inbouwen in je boxpsring bed.Maatwerk eerste klas gemaakt op het tv formaat wat jij wilt. Met een druk op de knop komt geluidloos jouw televisie omhoog. 

Waarom naar Slaapcomfort excellence Zevenbergen

 • Fabricage in eigen fabriek, waardoor wij de laagste prijs en beste kwaliteit kunnen garanderen.
 • Levering binnen drie dagen, omdat wij leveren uit eigen voorraad kunnen we snel leveren. 
 • Eigen bezorgdienst. Aangezien wij over een eigen bezorgdienst beschikken kunnen wij snel en met service leveren.
 • Wij nemen uw oude bed mee en zorgen voor milieuvriendelijke verwerking. Omdat wij een duurzame verwerking van afval nastreven.
 • Meest keus in uitvoeringen van boxsprings. Omdat wij over een eigen fabriek en werkplaats beschikken kunnen wij alle boxsprings op maat en naar wens van de klant samenstellen.
 • Scherpste prijzen van Nederland. Aangezien wij zelf de boxspring maken en omdat deze materialen groot ingekocht worden hebben wij de meest scherpe prijs van Nederland
 • Wij geven persoonlijk service. Daarnaast geloven wij in persoonlijk contact met jou als toekomstige boxspring bed  eigenaar. Immers is jouw nachtrust onze zorg. Wij willen dat jij goed kunt slapen.